2017. feb 14.

Valentin napi kitekintő - Melyek voltak szerintünk az utóbbi idők legjobb romantikus könyvei?

írta: Könyv Forrás
Valentin napi kitekintő - Melyek voltak szerintünk az utóbbi idők legjobb romantikus könyvei?

Valljuk be: Február 14. akarva-akaratlanul nem szólhat másról, mint a romantikáról... Számunkra tehát elsősorban a romantikus könyvekről. Sok-sok mű született a témában, vannak maradandó, örök, halhatatlan klasszikusok és vannak amelyek még csak haladnak ezen státusz felé. Mi most ezek közül próbálunk meg bemutatni nektek néhányat!

heart-762564_960_720.jpg

(Kép forrása: pixabay.com)

Az egyik leginkább kikerülhetetlen alkotója a romantika témakörének Nicholas Sparks (aki egyébként férfi - jelen sorok írója számára meglepő módon). Hogy miért lehetnek olyan sikeresek a könyvei? Talán leginkább azért, mert nem "csöpögősek". Számára ugyanis az alapvető motívumok az alábbiak a történeteiben: Istenben való hit, a szerelem, tragédia és sors. Mesterien keveri őket. Mi két könyvét tudnánk legjobb szívvel kiemelni:

Vissza hozzád

 

9636437237.jpg

Nem csak azért szeretjük ezt a könyvet, mert film is készült belőle, hanem mert ez a könyv tényleg az életre szóló és szétszakíthatatlan szerelemről szól, egyszerűen letehetetlen. Nem is tudunk mást mondani, mint, hogy olvassátok el: Klikk ide!

Engem láss!

 

9636438661.jpg

Mondhatnánk, hogy klisésen kezdődik, hiszen így indul: Szakadó eső, éjszaka, egy férfi és egy nő keresztezi egymás útját és (hogy-hogy nem) szerelem szövődik közöttük. Ám innentől egy olyan csavar jön a történetbe, ami maximálisan próbára teszi mindkét szereplőt. Szinte tuti a klasszikus státusz! Mindenképp olvassátok el: Klikk ide!

De természetesen, nem csak az amerikaiak tudnak nagyot alkotni! Hazánknak sem kell szégyenkeznie! Következzen tehát Borsa Brown! Borsa Brown? Akkor miért írjuk, hogy magyar szerző? Ez nem hangzik túl magyarosan... Pedig egy magyar írónőt rejt e művésznév. Egészen pontosan: Szobonya Erzsébet. Gondolnátok, hogy az egyik legsikeresebb írónő egyébként két gyermekes anyuka? Nos ő a szerzője az Arab-sorozatnak. Mit ajánlunk tőle?

Az Arab szeretője

 

6155596131.jpg

 

Tulajdonképpen, mi sem mondhatunk mást, mint a könyv fülszövege: Érzelmes és sokkoló! A főszereplőnek "enyhe kifejezés", hogy nincs egyszerű élete, majd megismeri leendő szerelmét, aki egy szaúdi férfi. Ebben a könyvben tényleg szinte minden benne van, ami kell: romantika, szenvedély, csipetnyi erotika. Ne hagyd ki: Klikk ide!

Az Arab lánya I.

 

covers_393163.jpg

 

Természetesen, egy ilyen könyv nem maradhatott folyatás nélkül! Sőt hamarosan érkezik a következő rész is! Mit is mondhatnánk? Újabb csavarral gazdagodik a történet: Igen egy gyerkőc... Aki ráadásul kislány, és  akit fel kell nevelni, még pedig a férfi otthonában. Hihetetlenül jó: Klikk ide!

Még mindig időznénk egy kicsit Borsa Brown-nál... Hogy miért? Mert van egy másik sorozatunk is tőle, ami ugyanúgy romantikus, de egy másik, talán még az előzőnél is izgalmasabb környezetben játszódik, még pedig a szicíliai maffia világában!

A maffia ágyában - Maffia-trilógia 1.

 

6155596155.jpg


Egy történet, amelyben senki nem az, akinek látszik... A sokat szenvedett hősnő azt gondolja megfogta az "isten lábát" a szerelmével, ám amikor az hazaviszi őt otthonába, lehull az álarc és szörnyű titkok derülnek ki... Vajon mindent legyőz a szerelem? Tudd meg: Klikk ide!

Most egy kicsit távolabb kalauzolunk titeket, még pedig Indiába! Ismerjétek meg Saroo Brierley művészetét! Azért nem lehet rossz egy olyan sztori, amiből szinte azonnal filmet is készítenek nemde? Nos, az indiai író könyve épp ennyire király! Az Oroszlán - Egy megtalált élet története nem csak egyszerűen egy romantikus könyv, hanem egy utazás az életen, sőt életeken át. Nagyon különleges látásmóddal.

Oroszlán - Egy megtalált élet története

 

9632936383.jpg

 

Te mit tennél, ha egyszer csak nem tudnád, hogy hol vagy és hogy merre tartasz? Így kezdődik a történet főszereplőjének élete. Az Oroszlán Saroo Brierley valós története a kitartásról, az önfeláldozásról és a hitről. Mindenképpen olvasd el: Klikk ide!

Természetesen, nem lehet elképzelni a romantikát Danielle Steel nélkül! Tudtátok, hogy a romantikus irodalom immár több évtizede alkotó nagy asszonya fiatal korában apácának készült? Szerencse, hogy letett róla és inkább az írói pályára lépett. Egyik legújabb könyve is igazi mestermű! Tudjátok mi a legmeglepőbb? Még ennyi könyv után is izgalommal tölt minket el egy-egy új Steel regény, mert egyszerűen annyira jó mindegyik!

Egy nemes hölgy hagyatéka

 

9632033129.jpg

 

Nem teljesen a megszokott módon kezdődik a történet, hiszen egy világégés után vagyunk... Megsárgult levelek tragédiákról számolnak be és egy titokzatos ékszerről... De innen már folytassátok ti a könyvben: Klikk ide!

A romantika és a hódítás egyik beteljesedése az erotika. Akárki akármit mond, ez így van! Ősi ösztön... Ennek pedig egy legnagyobb mestere Lora Leigh. Figyelem! 18-as karikát fel!

Buja fortélyok

 

6155617799.jpg

Minden van, ami csak kellhet! Kockahas, Kentucky, seriff... És egy olyan csavar, amit most semmiképpen sem szeretnénk lelőni! Inkább olvassátok el! Érdemes: Klikk ide!

Reméljük, hogy sikerült ezzel a kis merítéssel megmutatni nektek, hogy a romantikus könyvek között is lehet igazi gyöngyszemekre bukkanni. Meglepetésre fel!

Lépjétek meg kedveseteket egy különleges könyvvel a Géniusz Könyváruházból!

Szólj hozzá

oroszlán romantika danielle steel nicholas sparks borsa brown lora leigh vissza hozzád engem láss egy nemes hölgy hagyatéka buja fortélyok oroszlán - egy megtalált élet története saroo brierley arab trilógia az arab lánya a maffia ágyában