2017. feb 17.

Szolgálati közlemény: JÖVŐ HÉTEN ÉRKEZIK LESLIE L. LAWRENCE legújabb könyve! 10+1 érdekesség Magyarország legsikeresebb írójáról!

írta: Könyv Forrás
Szolgálati közlemény: JÖVŐ HÉTEN ÉRKEZIK LESLIE L. LAWRENCE legújabb könyve! 10+1 érdekesség Magyarország legsikeresebb írójáról!

Fontos hírünk van a Leslie L. Lawrence rajongóknak! Jövő héten, egészen pontosan 22-én érkezik Leslie L. Lawrence legújabb könyve a A múlt árnyai, amelyben folytatódnak Báthory Orsi történetei! Íme egy kis kedvcsináló:

A múlt árnyai

 

6155611742.jpg

 

Debby O'Hara hazatér a családi fészekbe, és ijesztő felfedezést tesz a pincében: ismeretlenek széfet építettek a falba, benne emberi koponyával és egy levéllel. A nyomok az O'Hara család korábbi házvezetőnőjéhez és annak fiához vezetnek - sejthetően közel sem azok voltak, akiknek Debby hitte őket. Eközben Robert McKinley egy Debby származását érintő naplót talál, amelyben egy Magyarországról menekült lány, Nádasdy Orsolya beszéli el hányattatásai történetét. Végül a széf rejtélyére is fény derül, Debby pedig közelebb kerül a titok megfejtéséhez: ki is az a túlvilági nő, aki álmaiban - és gyakran a valóságban is - meglátogatja, hogy ha nehéz helyzetbe kerül, segítsen rajta. Szerezd meg te is: Klikk ide!

Néhány érdekesség Leslie L. Lawrence-ről:

1. Tudtad, hogy Leslie L. Lawrence valójában egy magyar szerző?

A valódi neve: Lőrincz L. László.

2. Tudtad, hogy egészen pontosan nem is Lőrincz L. László?

Valójában Lőrincz László... De akkor miért az L? Nos azért, mert még régebben volt egy (erdélyi származású) író, akit ugyan így hívtak, ezért, illesztette be az L betűt kedvenc írónk a nevébe.

3. Tudtad, hogy Frank Cockney néven is jelentek meg könyvei?

Ezen a néven jelentette meg a Négy fekete koporsó és a Rókacsapda című könyveit.

4. Tudtad, hogy Leslie L. Lawrence Magyarország legsikeresebb írója?

Igen! Jelenleg az eladott példányszámokat tekintve jelenleg mindenkit lehagy.

5. Tudtad, hogy az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát?

Igen! az évfolyamán egyedüli orientalisztika szakosként, ráadásul még az Ulánbátori Egyetemen (Mongólia) is tanult ösztöndíjasként.

6. Tudtad, hogy ifjúsági regények írt karrierje elején?

Igen! Eleinte a Galaktika magazinban publikálta sci-fi novelláit, ekkor lett egyébként igazán ismert (ezeket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal is jutalmazták).

7. Tudtad, hogy regényeinek vannak visszatérő szereplői?

Igen! Ilyenek például: a portugál Domingos de Carvalho építész, Robert McKinley amerikai politológus vagy John C. Lendvay kriminalisztikaprofesszor, esetleg a vatikáni misszionárius, Enrico Santarcangeli atya, vagy a bhutáni rendőrminiszter, Jondon láma.

8. Tudtad, hogy regényeiben ő maga is szerepel?

Igen! Leslie L. Lawrence is gyakran tűnik fel főhősként, épp emiatt sok regényét egyes szám első személyben írja.

9. Tudtad, hogy regényei helyszíneinek többségén ő maga is járt?

Igen! A mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.

10. Tudtad, hogy a nyelvtudományok kandidátusa?

Igen! 1967-ben szerezte meg tudományos fokozatát.

+1 Tudtad, hogy az alma nem esett messze a fajától, azaz gyermeke is követte az írói pályán?

Igen! Lánya Lőrincz Judit Lívia szintén író lett, méghozzá gyermekkönyveket ír (két rendkívül bájos szereplővel: Pufi Kandúrral és Lucával).

Ismerd meg te is Leslie L. Lawrence könyveit!

buddhist-315297_960_720.jpg

Szólj hozzá