2017. feb 23.

Hogyan szerepelj jól az érettségin? - Avagy, a sikeres felkészülés titkai! I.

írta: Könyv Forrás
Hogyan szerepelj jól az érettségin? - Avagy, a sikeres felkészülés titkai! I.

Sajnos már nincs olyan sok hátra érettségéig, mint amennyire még tavaly tanévkezdéskor tűnt... Egyre közeleg és ott lebeg feletted Damoklész-kardjaként*. (Apropó tudod ki volt Damoklész? Nem? Akkor gyorsan nézd meg valamelyik töri könyvünkben!). Menjünk tehát végig rajta, hogyan készülhetsz fel a megmérettetésre...

Légy tisztában azzal, hogy mi vár rád!

 

Sokan nem veszik a fáradtságot, ám nagyon hasznos lehet megnézni az előző évek érettségi feladatlapjait. Ehhez még nem kell különösebben nagy mágusnak sem lenni, hiszen ezek mind elérhetőek az Oktatási Hivatal oldalán (sokszor a hírportálok már aznap lehozzák őket, amikor megírtátok őket). Ez azért jó, mert így már előre tisztába kerülhettek a feladattípusokkal. Nálunk a Géniusz Könyváruházban természetesen ezekhez is találsz könyveket!

Dolgozd ki a tételeket!

 

Bár ma már nem divat, de mindenképpen óriási segítség lehet, hogyha kidolgozod a szóbeli tételeket. Ebben mi is tudunk neked segíteni, hiszen nagyon sok olyan könyvünk van, amelyek segítséget nyújthatnak neked ebben a különböző tantárgyaknál.

 

Holnap folytatjuk!

Tartsatok velünk! :-)

book-15584_960_720.jpg

(Kép forrása: pixabay.com)

 

*Hogy ki Damoklész? Íme: Damoklész az anekdota szerint a Kr. e. 4. században, a szicíliai görög nagyvárosban, Szürakuszaiban élt, és II. Dionüsziosz türannosz kegyence volt. Damoklész irigykedett a trónnal járó kellemetességekre, és ebből a király úgy gyógyította ki, hogy trónjára ültette, minden jóval traktálta, de a feje fölé egy kihegyezett kardot lógatott a hegyével lefelé, egyetlen szál lószőrrel felfüggesztve. Ez a kard képviselte a királyra acsarkodó ellenségeket, irigyeket és általában az uralkodással járó felelősség fenyegető súlyát.
Szólj hozzá

érettségi érettségi tételek magyar érettségi történelem érettségi érettségi felkészülés érettségi könyvek matek érettségi