2017. már 02.

Vadulunk? Avagy: A bunkerrajzoló - Likó Marcell élettörténet-rekonstrukció könyvbemutató

írta: Könyv Forrás
Vadulunk? Avagy: A bunkerrajzoló - Likó Marcell élettörténet-rekonstrukció könyvbemutató

Nos általában nem szoktunk csak és kizárólag egy-egy könyvet bemutatni, ám most egy olyan került a kezünk ügyébe, ami megérdemli, hogy külön is foglalkozzunk vele. Ez pedig a "Vad Fruttik könyv"!

A bunkerrajzoló - Likó Marcell élettörténet-rekonstrukció

 

9632934105.jpg

 

Jó persze, nem hagyjuk ki a fülszöveget! Tessék: Szétesik - helyreáll. Két egészen különleges szellem találkozik ebben a könyvben. Géczi János József Attila-díjas író, a máig legendás Vadnarancsok szerzője most a Vad Fruttik énekesének élettörténetét rakja újra, építi fel - darabokból, emléktöredékekből, szorongások és tripek elképesztően izgalmas sorozatából. A Bunkerrajzoló nem Likó Marcell életrajza. Inkább egy fiatal fiú története, aki elmerül a reménytelenségben. A kábítószerek és a céltalanság örvénye mélyre sodorja, ám sorsa az, hogy megkapaszkodjon mégis, és lépjen mindig feljebb. A Bunkerrajzoló azt mutatja meg, tűélesen, hogy Marci a Géczi Jánossal folytatott beszélgetésekben hogyan éli meg, milyennek látja a múltját. Élet a halál előtt. Hol komikus, hol nagyon is drámai hangon - de elejétől a végéig az őszinte feltárulkozás átütő erejével.

Hogy nekünk miért tetszik? Likó Marcellt nem kell senkinek sem bemutatni ez tény. De minden elfogultság nélkül, tényleg olyan, mintha két zseni találkozott volna ebben a könyvben. Ahhoz képest, hogy ez egy életrajzi könyv, tényleg állati olvasmányos. Mondjuk lehet azért is mert, Likó élete tényleg eléggé kalandos (gondolunk itt a trip-ekre, az alkotási folyamata). Semmiképp ne hagyjátok ki: Klikk ide!

Szólj hozzá

vad fruttik likó marcell