2017. már 06.

Szolgálati közlemény: Megérkezett az új Nógrádi-könyv!

írta: Könyv Forrás
Szolgálati közlemény: Megérkezett az új Nógrádi-könyv!

Mivel már többen érdeklődtetek és tudjuk, hogy nagyon vártátok, ezért itt is beszámolunk nektek róla, hogy megérkezett Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő legújabb könyve!

 

Szerencsénk volt, túléltük...

 

9630987110.jpg

 

Íme az új könyv ismertetője: Nógrádi György könyvében azoknak az eseményeknek a történetét idézi fel a 20. és a 21. századból, amelyeket vagy fontosnak tart, vagy valamilyen módon a résztvevője volt. A válogatás természetesen szubjektív. Írása nem történelemkönyv, hanem egyfajta gondolatébresztő, amely segít jobban eligazodni a mai globalizált világban, amelyben teljesen át kell értelmezni a védelem feladatait, a biztonság és a szabadságjogok kritériumait.

Szerencsénk volt, túléltük... Túléltük a viharos 20. századot, az első és a második világháborút, a hidegháborút, azt, hogy Európa elveszítette vezető helyét, szerepét a nemzetközi kapcsolatok rendszerében.
A békés időszak azonban nem az európaiak érdeme volt. A békét az amerikaiak és a szovjetek kényszerítették rájuk. Elképzelhető, hogy az Egyesült Államok további jelentős támogatása nélkül Európát gazdasági, társadalmi és politikai szétesés rendítené meg. Bár Thomas Jefferson óva intette nemzetét, hogy "soha ne vegyen aktívan részt Európa vitáiban. A politikai érdekeik teljesen különböznek a mieinktől. A kölcsönös féltékenységeik, az erőegyensúlyuk, a bonyolult szövetségeik, a kormányzatuk formái és elvei mind idegenek tőlünk. Az örökös háború nemzetei". Ám az Egyesült Államok vezető akar lenni, és nincs vita az értékekről és az identitásról. Meghatározzák az érdekeiket, és mindent ennek rendelnek alá... Rendeljétek meg most: Klikk ide!

Szólj hozzá

könyv szakértő biztonságpolitika nógrádi györgy szerencsénk volt túléltük