2017. ápr 04.

Bréking! Új MÜLLER PÉTER könyv érkezik hamarosan!

írta: Könyv Forrás
Bréking! Új MÜLLER PÉTER könyv érkezik hamarosan!

Igen tudjuk, tegnap azt írtuk nektek, hogy ma folytatjuk a húsvéti ajánlónkat. Ezt most csak azért nem tesszük, mert egy nagyon fontos dolgot kell nektek bejelentenünk: Nemsokára érkezik az egyik legismertebb és legkedveltebb író Müller Péter új könyve. Ami ráadásul egy igazi unikum lesz, hiszen ez most nem a Mestertől megszokott, kicsit ezoterikus vonalat fogja képviselni, hanem másról lesz. Hogy miért? Nézzétek meg:

Részeg józanok - Ötven év múltán

 

6155677014.jpg

A Részeg józanok, melyet a szerző most újraírt, az első ifjúkori kisregénye volt. Ez a mű azonnal bevezette őt a legsikeresebb magyar prózaírók sorába, és a könyv sok kiadást megért.
A történet egy paraszti mélynyomorból fölkerült, önpusztító sorsot élt színész zseninek és orvosnőjének, egy zsidó származású pszichiáternek a szenvedélyes szerelméről és halálba rohanásáról szól.

Müller Péter ismertetője a hamarosan érkező könyvéről:

Ezt a regényt ötven évvel ezelőtt nem mertem megírni.
Féltem az igazságtól.
Most újraírtam az egészet. Elejétől végig. Nem tudom, van-e példa az irodalomban, hogy valaki több mint fél évszázad múltán újraírja egész művét. Velem ez történt. Visszamentem az emlékeimhez. Találkoztam azzal a gátlásos kamasz fiúval, aki valaha voltam, és képzeletemben újra átéltem az egész országot megrendítő eseményt, és egykori önmagamat is.
Ennek a valóban megtörtént tragédiának ugyanis én voltam az egyik főszereplője. A regény nem csupán csodálatos barátaim vad és végzetes szerelméről, hanem az én örvénylő vonzalmamról is szól, melyet magamnak sem mertem bevallani. Az öregkor bátorsága kellett hozzá, hogy tisztábban lássam az igazságot.
Talán megmenthettem volna őket...
Műveinket olvadó jéghegybe karcoljuk, hiú igyekezettel, hátha fönnmarad belőle valami. Gondoltam, ha így van, maradjon meg az igazi.

Rendeld elő már most: Klikk ide!

Szólj hozzá

müller péter müller péter könyv részeg józanok ötven év múltán