2017. máj 05.

Ugye tudjátok? Május első vasárnapja: Anyák Napja!

írta: Könyv Forrás
Ugye tudjátok? Május első vasárnapja: Anyák Napja!

Reméljük, nem feledkeztetek el róla, hogy most vasárnap ünnepeljük az Anyákat! Bizony! Szeretnél kicsit többet tudni róla? Tessék:

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különböző országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május első vasárnapján.

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

Angliában az 1600-as években az ünnep keresztény vallási színezetet is kapott. Akkoriban a húsvétot követő negyedik vasárnapon, az anyák vasárnapján tartották az édesanyák ünnepét. A családjuktól messze dolgozó szolgálók szabadnapot kaptak, hogy hazamehessenek, és a napot édesanyjukkal tölthessék. A látogatás előtt külön erre a napra ajándékként elkészítették az anyák süteményét.

Az Egyesült Államokban először 1872-ben ünnepelték meg Bostonban az anyák napját Julia Ward Howe segítségével. (forrás: wikipedia.org)

Nézz szét a Géniusz Könyváruházban és válassz egy szép könyvet Te is Anyukádnak! :-)

rose-1246479_960_720.jpg

(forrás: pixabay.com)

Szólj hozzá