2018. jún 04.

13 tény Lőrincz L. Lászlóról, amiről lehet még Te sem hallottál! - TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2018. JÚNIUS 6-ÁN 15:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ PAVILONJÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN ÉS 16:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZBAN!

írta: Könyv Forrás
13 tény Lőrincz L. Lászlóról, amiről lehet még Te sem hallottál! - TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2018. JÚNIUS 6-ÁN 15:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ PAVILONJÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN ÉS 16:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZBAN!

Már csak alig pár napot kell aludni és elstartol 2018. egyik legnagyobb könyvünnepe a 89. Ünnepi Könyvhét, ebből az apropóból, mindegyik alkotóról, aki a Géniusz Könyváruház pavilonjánál dedikál, megosztunk veletek pár olyan érdekes tényt, amiről lehet, hogy korábban még nem hallottatok! :-)

Aki a dedikálásokat "nyitja" a Géniusz Könyváruház pavilonjánál, 2018. június 6-án 15:00-tól, nem más, mint Lőrincz L. László - Magyarország legsikeresebb írója! (Vele 16:00-tól a Géniusz Könyváruházban is találkozhattok!)

lorincz-l-laszlo.png

Korábban, róla már összeállítottuk egy ilyen érdekesség listát, ezért most ehhez nyúlunk vissza, illetve bővítettük ki egy kicsit! ;-)

# Tudtad, hogy Leslie L. Lawrence valójában egy magyar szerző?

A valódi neve: Lőrincz L. László.

# Tudtad, hogy egészen pontosan nem is Lőrincz L. László?

Valójában Lőrincz László... De akkor miért az L? Nos azért, mert még régebben volt egy (erdélyi származású) író, akit ugyan így hívtak, ezért, illesztette be az L betűt kedvenc írónk a nevébe.

# Tudtad, hogy Frank Cockney néven is jelentek meg könyvei?

Ezen a néven jelentette meg a Négy fekete koporsó és a Rókacsapda című könyveit.

# Tudtad, hogy Lőrincz L. László Magyarország legsikeresebb írója?

Igen! Jelenleg az eladott példányszámokat tekintve jelenleg mindenkit lehagy.

# Tudtad, hogy az ELTE BTK történelem-mongol szakán szerzett diplomát?

Igen! az évfolyamán egyedüli orientalisztika szakosként, ráadásul még az Ulánbátori Egyetemen (Mongólia) is tanult ösztöndíjasként.

# Tudtad, hogy ifjúsági regények írt karrierje elején?

Igen! Eleinte a Galaktika magazinban publikálta sci-fi novelláit, ekkor lett egyébként igazán ismert (ezeket Galaktika-díjjal és Arany Meteor-díjjal is jutalmazták).

# Tudtad, hogy egy 1983-as könyv hozta el számára az átütő országos ismertséget?

Igen! 1983-ban jelent meg először a Sindzse szeme - egy igazi "Lőrincz L. Lászlós kalandregény". Te olvastad már? Ha nem, azonnal pótold! ;-)

# Tudtad, hogy regényeinek vannak visszatérő szereplői?

Igen! Ilyenek például: a portugál Domingos de Carvalho építész, Robert McKinley amerikai politológus vagy John C. Lendvay kriminalisztikaprofesszor, esetleg a vatikáni misszionárius, Enrico Santarcangeli atya, vagy a bhutáni rendőrminiszter, Jondon láma.

# Tudtad, hogy regényeiben ő maga is szerepel?

Igen! Lőrincz L. László, ha úgy tetszik írói álnevén, tehát Leslie L. Lawrence-ként is gyakran tűnik fel főhősként, épp emiatt sok regényét egyes szám első személyben írja.

# Tudtad, hogy egyik legnagyobb szenvedélye az utazás?

Imádja a Föld érdekes és misztikus helyeit, pont ebből következik, hogy:

# Tudtad, hogy regényei helyszíneinek többségén ő maga is járt?

Igen! A mai napig is lehetőség szerint regényeinek minden helyszínét felkeresi, hogy az adott országnak és az ott élő népek kultúrájának minél szemléletesebb leírását tudja adni.

# Tudtad, hogy a nyelvtudományok kandidátusa?

Igen! 1967-ben szerezte meg tudományos fokozatát.

# Tudtad, hogy az alma nem esett messze a fajától, azaz gyermeke is követte az írói pályán?

Igen! Lánya Lőrincz Judit Lívia szintén író lett, méghozzá gyermekkönyveket ír (két rendkívül bájos szereplővel: Pufi Kandúrral és Lucával).

Várunk a 89. Ünnepi Könyvhéten a Géniusz Könyváruház pavilonjánál! :-)

Szólj hozzá

ünnepi könyvhét leslie l lawrence lőrincz l lászló leslie l lawrence legújabb könyve leslie l lawrence dedikalas ünnepi könyvhét 2018 lőrincz l lászló vijjogók