2018. jún 06.

10+1 érdekes és kedves tény Kégl Ildiókról! Ezeket nem is gondoltad volna! TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2018. JÚNIUS 8-ÁN 16:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ PAVILONJÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN!

írta: Könyv Forrás
10+1 érdekes és kedves tény Kégl Ildiókról! Ezeket nem is gondoltad volna! TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2018. JÚNIUS 8-ÁN 16:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ PAVILONJÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN!

A mai napon kezdetét vesz az év egyik legnagyobb könyv ünnepe a 89. Ünnepi Könyvhét! :-) Mi ott leszünk az Miskolcon, Erzsébet téren, ráadásul elhozzunk nektek a legkedvesebb szerzőiteket. Ma, szerdán például találkozhattok Lőrincz L. Lászlóval - az ország legsikeresebb írójával 15:00-tól, pénteken 15:00-tól pedig Greta May-vel - az Ózdon élő és alkotó krimi írónővel - 16:00-tól pedig Kégl Ildikó - újságíró, riport és írónővel.

kegl-ildiko.png

Aki eddig is követte cikkeinket, az tudhatja, hogy elárultunk néhány, olyan titkot a szerzőkről, amiket máshol valószínűleg még nem olvashattatok. Ma Kégl Ildikóról lesz szó! Íme néhány érdekes és kedves tény, amelyet eddig maximum csak a családja ismert:

Tudtad, hogy...

...Kégl Ildikó gyakorló újságíró?

Igen! Rendszeresen publikál, cikket és riportokoat készít!

...Negyedik önálló könyve jelent meg idén az Ünnepi Könyvhétre?

Igen! Az Életszag című könyv, amelyet június 8-án, pénteken 16:00-tól akár dedikáltathattok is az írónővel!

...Novelláiból 2017-ben hangoskönyv is készült, ismert színészek közreműködésével?

Igen! Lélektani novelláinak hangoskönyv változatának elkészítésében nem kisebb nevek működtek közre, mint Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész, a József Attila Színház igazgatója és Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színésznő, operettprimadonna, a Miskolci Nemzeti Színház színésznője!

...Első összefüggő történetet 13 éves korában írta?

Igen! Egy rendkívül kedves sztori, ami egy fiúról szólt, aki a téli szünetben saját kezűleg "jégpalotát" épített neki! :-)

...Kégl Ildikót a szerelem hozta Miskolcra?

Igen, ugyanis itt ismerte meg sebész férjét mintegy 15 eszendeje.

...Nagyon hosszúra nyúlik vissza a családi, irodalmi elköteleződés?

Igen! Sőt, akár azt is mondhatnánk, hogy több száz évre, hiszen férje családja a bibliafordító Károlyi Gáspár oldalági leszármazottai!

...Idén májusban lett hivatalosan is miskolci?

Budapest és Miskolc közötti csaknem 15 évnyi ingázás után idén májusban költözött Miskolcra az írónő, családjával!

...Szinte folyamatosan ír. De tényleg! Szinte folyamatosan! :-)

Igen! 16 órás vajúdás során szülte meg a kislányát, s közben írt. Amikor már úgy érezte, nem bírja tovább, tollat és papírt kért a szülőszobán és előbb történeteket "szült", majd Zsófia lányukat.

...Kedvenc írói Márai Sándor és Csáth Géza!

Lehet, hogy pont ezért szereti annyira a lélektani novellákat!

...Nem sokon múlt, hogy másik pályát válasszon!

Igen! Ugyanis, majdnem pszichológus lett belőle!

...Az alma nem esett messze a fájától!

Igen! A most 7 éves Zsófi lánya versel, írt több - országos pályázaton is- díjazott verset, s az óvodától már önálló költeménnyel búcsúzott.

Gyere! Találkozz és dedikáltass vele 2018. június 8-án 16:00-tól a Géniusz Könyváruház pavilonjánál, Miskolcon az Erzsébet téren!

Szólj hozzá

könyvhét kégl ildikó kégl ildikó életszag könyvhét 2018