2019. jún 11.

LIKE A GÉNIUSZ! Avagy: Kultúra 1 percben! Június 11.: E napon született Váncsa István magyar újságíró

írta: Könyv Forrás
LIKE A GÉNIUSZ! Avagy: Kultúra 1 percben! Június 11.: E napon született Váncsa István magyar újságíró

Ma sem hagyunk titeket érdekes esemény nélkül! LIKE A GÉNIUSZ! Avagy: Kultúra 1 percben! Nézzük mi történt ezen a napon...

Visszatérünk Magyarországra, mert ma egy hazai szerzőt ismerhettek meg kicsit jobban, ezen a napon született ugyanis 1949-ben Váncsa István újságíró, akit írásai mellett a tévéből és nagyon népszerű szakácskönyveiről is ismerhettek!

9634330615.jpg

Váncsa István egyik legismertebb könyve

Váncsa István Biharnagybajomban látta meg a napvilágot 1949. június 11-én. Írásai előbb az Új Írás (1973), majd az Élet és Irodalom (1975) hasábjain jelentek meg.1975–80 között tévékritikusként dolgozott, majd a 2000-es években már a képernyő másik oldalára került, hiszen évekig az egyik legsikeresebb magyar talkshow mondhatni állandó vendége volt. 1976-tól az Élet és Irodalom munkatársa; először tervezőszerkesztő, 1990-től főszerkesztő-helyettes, 1991-től a Számítástechnika főmunkatársa. A kilencvenes évek elejétől a Hócipő állandó publicistája.1993-tól szerkesztő, 1995-től ismét főszerkesztő-helyettes.

Egyik hobbija a főzés. Felesége Molnár Erzsébet, neves publicista. Írásaira jellemző a fanyar humor, az ironikus, egyéni stílus. Általában az egyszerű emberhez, vagy annak nevében szól. Nem ismeretlen témák számára a buddhizmus, az okkult és az igazi tudományok, az informatika és a konyhaművészet. Egyik publicisztikai stíluseszköze az "alcsúti ember" állandósult jelző.

Nézd meg Váncsa István legismertebb könyveit!

 

Szólj hozzá

szakácskönyv gasztronómia váncsa istván géniusz könyváruház like a géniusz géniusz kalendárium