2019. jún 11.

Néhány érdekesség Kégl Ildikóról - TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2019. JÚNIUS 14-ÉN (PÉNTEKEN) 17:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ SÁTRÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN!

írta: Könyv Forrás
Néhány érdekesség Kégl Ildikóról - TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2019. JÚNIUS 14-ÉN (PÉNTEKEN) 17:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ SÁTRÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN!

Közeleg a 90. Ünnepi Könyvhét, és a Géniusz Könyváruház idén is elhozza nektek a kedvenc szerzőiteket, hogy találkozhassatok és dedikáltathassatok velük. Ebből az alkalomból idén se hagyjuk ki, hogy megosztunk róluk néhány érdekességet! Vágjunk is bele! Mivel hölgyeké az elsőbbség, ezért kezdjük a Miskolcon élő és alkotó Kégl Ildikóval!

Tudtad, hogy...

...Kégl Ildikó gyakorló újságíró?

Igen! Rendszeresen publikál, cikket és riportokoat készít!

...Idén az ötödik önálló könyve jelenik meg a 90. Ünnepi Könyvhétre?

Igen! Az Három buszmegállónyi boldogság című könyv, amelyet június 14-én, pénteken 17:00-tól akár dedikáltathattok is az írónővel!

...Novelláiból 2017-ben hangoskönyv is készült, ismert színészek közreműködésével?

Igen! Lélektani novellái hangoskönyv változatának elkészítésében nem kisebb nevek működtek közre, mint Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes művész, a József Attila Színház igazgatója és Seres Ildikó Jászai Mari-díjas színésznő, operettprimadonna, a Miskolci Nemzeti Színház színésznője!

...Első összefüggő történetet 13 éves korában írta?

Igen! Egy rendkívül kedves sztori, ami egy fiúról szólt, aki a téli szünetben saját kezűleg "jégpalotát" épített neki! :-)

...Kégl Ildikót a szerelem hozta Miskolcra?

Igen, ugyanis itt ismerte meg sebész férjét mintegy 16 esztendeje.

...Nagyon hosszúra nyúlik vissza a családi, irodalmi elköteleződés?

Igen! Sőt, akár azt is mondhatnánk, hogy több száz évre, hiszen férje családja a bibliafordító Károlyi Gáspár oldalági leszármazottai!

...Bár már elég régen kötődik a városhoz, mégis "csak" 2018 májusában lett hivatalosan is miskolci?

Budapest és Miskolc közötti csaknem 15 évnyi ingázás után 2018 májusában költözött Miskolcra az írónő, családjával!

...Szinte folyamatosan ír. De tényleg! Szinte folyamatosan! :-)

Igen! 16 órás vajúdás során szülte meg a kislányát, s közben írt. Amikor már úgy érezte, nem bírja tovább, tollat és papírt kért a szülőszobán és előbb történeteket "szült", majd Zsófia lányukat.

...Kedvenc írói Márai Sándor és Csáth Géza!

Lehet, hogy pont ezért szereti annyira a lélektani novellákat!

...Nem sokon múlt, hogy másik pályát válasszon!

Igen! Ugyanis, majdnem pszichológus lett belőle!

...Az alma nem esett messze a fájától!

Igen! Az idén 8 éves Zsófi lánya versel, írt több - országos pályázaton is- díjazott verset, s az óvodától már önálló költeménnyel búcsúzott.

kegl-ildiko-facebook.jpg

Gyere és találkozz Kégl Ildikóval a 90. Ünnepi Könyvhéten, Miskolcon az Erzsébet téren a Géniusz Könyváruház sátránál, 2019. június 14-én (Pénteken) 17:00-tól!

Szólj hozzá

ünnepi könyvhét dedikálás géniusz könyváruház kégl ildikó kégl ildikó dedikálás ünnepi könyvhét 2019