2019. jún 11.

Néhány érdekesség Szomolai Tiborról - TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2019. JÚNIUS 12-ÉN (SZERDÁN) 15:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ SÁTRÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN!

írta: Könyv Forrás
Néhány érdekesség Szomolai Tiborról - TALÁLKOZZ ÉS DEDIKÁLTASS VELE 2019. JÚNIUS 12-ÉN (SZERDÁN) 15:00-TÓL A GÉNIUSZ KÖNYVÁRUHÁZ SÁTRÁNÁL, MISKOLCON AZ ERZSÉBET TÉREN!

Közeleg a 90. Ünnepi Könyvhét, és a Géniusz Könyváruház idén is elhozza nektek a kedvenc szerzőiteket, hogy találkozhassatok és dedikáltathassatok velük. Ebből az alkalomból idén se hagyjuk ki, hogy megosztunk róluk néhány érdekességet! Vágjunk is bele! Ismerjétek meg Szomolai Tibort a felvidék krónikását!

Tudjátok, hogy...

...Hol született Szomolai Tibor?

A felvidéken, Vágsellyén.

...Mivel foglalkozik jelenleg az írás mellett?

A rendszerváltás idején rögtön vállalkozásba kezdett, erdei gombák termesztésével foglalkozik (pont emiatt is kezdett az írásba, hiszen ez egy időszakos tevékenység).

...Hol született meg a szlovákiai magyarság sorsával foglalkozó Felvidéki saga megírásának az ötlete?

Egy halotti toron.

...Miért feledhetetlen Szomolai Tibor számára a dunaszerdahelyi hírhedt tömeggyilkosság napja?

Mert az előző napon született meg a fia, s az ő világra jövetelét pont a gyilkosság helyszínén, a Fontána bárban ünnepelték meg.

...Mi az egyetlen közéleti funkció, amit élete során betöltött?

A Rimaszombati Katolikus Kör elnöke voltam 2 évig.

...Miért lett az első könyvének címe Felvidéki saga?

Mert látott egy filmet az izlandi irodalomról, és ott emlegették a viking sagákat. Azok is családregények voltak, és tulajdonképpen Ő is azt írt.

...Miért állította A klán című gengszterregény kapcsán, hogy kerülgeti a baj?

A fiam születéséről már írtunk, de van itt még valami! Tavaly február 22-én éppen Nagymácsédon mutatta be a regényét, ott, ahol előző napon megölték a Kuciak nevű újságírót. Az újságíró a könyvbemutatókor már halott volt, de csak másnap, 23-án találták meg.

...Milyen stílusú hímes tojásokat készített?

Festetlen áttört lúdtojásokat.

szomolai-tibor.jpg

Gyere és találkozz Szomolai Tiborral a 90. Ünnepi Könyvhéten, Miskolcon az Erzsébet téren a Géniusz Könyváruház sátránál, 2019. június 12-én (Szerdán) 15:00-tól!

Szólj hozzá

ünnepi könyvhét géniusz könyváruház szomolai tibor szomolai tibor dedikálás ünnepi könyvhét 2019